Kakve su to progresivne naočale?

Progresivne naočale se tako zovu jer su u okvir ugrađene progresivne naočalne leće. Za razliku od jednojakosnih leća koje imaju jednu dioptriju i zbog toga ih nakon 40. godine života možemo koristiti za gledanje samo na jednu udaljenost (daleko ili blizu), progresivne leće imaju u sebi sve dioptrije koje Vaše oko treba za jasan vid na svim udaljenostima. Dakle,  progresivnim naočalama možemo jasno vidjeti na svim udaljenostima i zbog toga su popularno i široko prihvaćeno rješenje za osobe koje ne vide jasno niti na daljinu niti na blizinu. Uglavnom se radi o osobama koje su u dobi od 40 godina i više.

Koje su prednosti za mene?

Glavna prednost progresivnih naočala je jasan vid na svim udaljenostima, i to s jednim naočalama.

Kod jednojakosnih naočala, znači onih za daleko (6 i više metara) ili blizu, možemo jasno vidjeti samo na daleko ili samo na blizu, Na svim srednjim udaljenostima između daljine i blizine, npr. 2, 3 ili 4 metra, s jednojakosnim naočalama za daljinu ili blizinu ne možemo vidjeti jasno. Da bi i na tim udaljenostima vidjeli jasno s jednojakosnim naočalama, morali bi ih imati više pari od kojih svaki sa drukčijom dioptrijom koja odgovara za pojedinu udaljenost.

Druga velika prednost progresivnih naočala je njihova trajnost. Budući da s njima vidimo jasno na svim udaljenostima, nema potrebe za njihovim čestim mijenjanjem na glavi kao što je slučaj kod jednojakosnih naočala. Time se drastično smanjuje habanje i trošenje naočala, te puno rjeđe dolazi do lomova i gubljenja naočala.

Treća velika prednost je isplativost ulaganja. Iako su progresivne naočale dosta skuplje od jednojakosnih, s obzirom na njihovu trajnost i uvijek jasan vid na svim udaljenostima, to je ulaganje kojem po isplativosti nema premca. Nekoliko godina cjelodnevnog jasnog vida na svim udaljenostima je argument koji to potvrđuje.

Treba  li se prilagoditi na progresivne naočale i što ako….?

S obzirom da se u progresivnim lećama nalaze sve Vaše dioptrije potrebne za jasan vid na svim udaljenostima, potrebna je kratka prilagodba. Koliko kratka? Najčešće se radi o vremenu od nekoliko minuta do nekoliko dana. Zadovoljni smo da su se svi naši klijenti (100%) uspješno prilagodlii na progresivne naočale i sa zadovoljstvom ih ponovo naručuju.

U malo vjerojatnom slučaju neprilagodbe na progresivne naočale, zamijeniti ćemo vam progresivne leće za dva para jednojakosnih leća, za daljinu i blizinu.

Kako proći povoljnije?

Iskoriste izvrsnu priliku i uštedite 25% pri kupnji novih progresivnih naočala. Možete uštedjeti i više jer ako odlučite prije prelaska na euro svoje zadnje gotovinske kune uložiti u svoj vid, dajemo Vam popust od 30 %!

Ili iskoristite mogućnost kupnje uz pogodnost 1+1 gratis. Prilikom kupnje progresivnih naočala, poklonit ćemo Vam još jedan par progresivnih leća, i to istih kao i kupljenih ili sunčanih odnosno radnih progresiva. Na Vama je da odaberete poklon!

Slobodno nas kontaktirajte za detaljnija pojašnjenja!

 

Akcija traje do kraja 2022. godine! 

 

Dobrodošli!